Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie) használ. A honlapunk használatával Ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.

Nitril védőkesztyű - Gyakran ismételt kérdések, avagy Létezik nitril gumikesztyű? - Most nitril vagy gumi?

Rengeteg tévhit és kérdés merül fel a nitril védőkesztyű használatával, tulajdonságaival kapcsolatban. Az alábbiakban összegyűjtöttük a leggyakoribb kérdéseiteket, és megválaszoljuk azokat.

A nitril védőkesztyű összetételére vonatkozó kérdések és válaszok

 

Miből van a nitril védőkesztyű?

 

A nitril védőkesztyű szintetitkus anyagból készül, tehát nem gumi (latex). Gyakran nevezik orvosi minőségű kesztyűnek is a nitril védőkesztyűket, ugyanis sokkal rugalmasabb, ellenállóbb és nagyobb védettséget nyújtanak a hagyományos gumikesztyűvel szemben.

 

Mennyire biztonságos a nitril védőkesztyű?

 

A nitrl védőkesztyű rendkívül jól ellenáll a fizikai terhelésnek és a vegyszereknek. Ennek köszönhetően nem szakad és nagyon jól véd. Azok számára, akik allergiásak a latexre, kiváló választás.

 

Tartalmaz allergén anyagokat a nitril védőkesztyű?

 

Nem, a nitril védőkesztyű nem tartalmaz allergén anyagokat. Sem latexet (amelyből a hagyományos gumikesztyűk készülnek), sem belső púder bevonatot.

 

Allergiás vagyok a latexre. Hordhatok nitril védőkesztyűt?

 

Nyugodtan. A nitril védőkesztyű a legjobb választás a számodra, ha allergiás vagy a latexre vagy meg szeretnéd előzni, hogy azzá válj.

 

Mi a különbség a nitril védőkesztyű és a gumikesztyű között?

 

A nitril védőkesztyűnek valójában semmi köze a gumikesztyűhöz, hiszen nem gumiból készül. Órási minőségi különbség is van a kettő között, ugyanis a gumikesztyű védő funkciója, tartóssága, rugalmassága messze elmarad a nitril védőkesztyűétől. Továbbá a gumikesztyű sokkal kényelmetlenebb és rosszabb tapintásérzetet is biztosít.

 

A nitril védőkesztyű minőségére és használatára vonatkozó kérdések és válaszok

 

Kik használnak nitril védőkesztyűt?

 

A nitril védőkesztyű használata egyre elterjedtebb. Legfőképpen az egészségügyben, a szépségiparban, a kutyakozmetikákban, az éttermek konyháin és olyan munkakörökben alkalmazzák, ahol rendszeresen érintkeznek vegyszerekkel vagy nehezen lemosható, káros szennyező anyagokkal. Ma már a háztartásokban is egyre elterjedtebb a használata.

 

Milyen méretekben vannak a nitril védőkesztyűk?

 

Webáruházunkban a nitril védőkesztyűket XS-XL méretig igyekszünk biztosítani. A mérettáblázatot az alábbi ábra szemlélteti:

 

Tényleg nem szakad a nitril védőkesztyű?

 

A szakadásmentesség tekintetében is a nitril védőkesztyű a legjobb választás. A latexből (gumiból) és a vinylből készült kesztyűk minősége jóval elmarad a nitrilétől.

 

Hogyan hordjak egész nap kesztyűt? A nitril védőkesztyűbe nem izzad bele a kezem?

 

Természetesen előfordulhat extrém melegben, hogy a nitril védőkesztyűben is megizzad a kezed. Azonban ez nem jellemző, selymes bevonatának és anyagának köszönhetően egész napos használatra is kifejezetten ajánlott és kényelmes.

 

Miért nem púderezett a nitril védőkesztyű?

 

A nitril védőkesztyű egy olyan belső bevonattal rendelkezik, amely lehetővé teszi a púdermentes használatot. Ezzel szemben a gumikesztyű gyártásakor a latex természetéből adódan csak púderezéssel tudják megoldani, hogy ne ragadjon össze a kesztyű belseje, ne izzadjon bele annyira a kezed és könnyebb legyen felhúzni. 

 

Miért olvasom mindenhol azt, hogy a nitril védőkesztyűt könnyű fel- és lehúzni? Én mindig szenvedek a gumikesztyűkkel.

 

A nitril védőkesztyűk belső bevonata (lásd az előző kérdésre adott választ) selymessé teszi a kesztyűt, így a fel- és lehúzása nagyon egyszerű, az egész napos viselete is rendkívül kényelmes.

 

Mennyire vegyszerálló a nitril védőkesztyű?

 

A nitril védőkesztyű rendkívül jól ellenáll a vegyszereknek, így nyugodtan használhatod. A latex és a vinyl gumikesztyű viszont könnyebben elszakad, az anyaga hamarabb károsodik.

 

Mennyire véd a kórokozóktól a nitril védőkesztyű?

 

A nitril védőkesztyű anyagának és kialakításának köszönhetően rendkívül jól megvéd a kórokozókkal szemben. Ezzel szemben a gumikesztyű már nem nyújt ilyen mértékű védelmet.

 

Fertőtleníthető a nitril védőkesztyű?

 

Igen, a nitril védőkesztyűt tudod fertőtleníti. Azonban azt fontosnak tartjuk megjegyezni, hogy nem tudsz akkora sterilitást elérni, mint amelyet egy eleve steril védőkesztyű biztosít. 

 

A mindennapi, nem egészségügyi célzatú használatban viszont nyugodtan fertőtlenítheted - ez főleg beteges, megfázásos időszakban javasolt. 

 

Viszont, amennyiben vérrel, beteg, fertőző bőrfelülettel érintkezett, a biztonság és a tovább- illetve felülfertőzés érdekében javasoljuk a cseréjét.

 

Többször is fel tudom használni a nitril védőkesztyűt?

 

Igen, a nitril védőkesztyű többször is felhasználható - figyelembe véve az előző kérdésre adott válaszban írtakat. Például a fodrászok, a konyhában dolgozók esetében, illetve a háztartási munka során a biztonsági előírások betartása mellett lehetséges a többszöri felhasználás is.

 

Milyen színekben kapható a nitril védőkesztyű?

 

A nitril védőkesztyű számos színben elérhető, ezt vásárlóink kifejezetten szeretik. A hagyományos fehér mellett elérhető például citromsárga, narancssárga, magenta, menta, világoskék, sötét lila, borvörös, zöld, gyöngyszürke és fekete stb. változatban is. Az elérhető, jelenleg készleten lévő színekért javasoljuk, hogy tekintsd meg kínálatunkat.

 

Vásárlóink véleménye a nitril védőkesztyűkről

 

Egy termék használatakor mindig a saját tapasztalat a mérvadó. A döntésben viszont nagyon sokat segít, ha megismered mások véleményét is a nitril védőkesztyűvel kapcsolatban.

 

“Teljesen meg vagyok vele elégedve! Imádom a színeit! Nagyon tartós! Nekem nem a sterilitás a lényeg, ezért nálam sokszor használatos, ellentétben a többi társával szemben. :)” Gabi

 

“Végre sikerült találnom egy olyan kesztyűt ami megfelelő számomra, kényelmesen lehet benne dolgozni, és nem izzad benne a kezem! Bátran ajánlom Mindenkinek!” Zsu


“Mindig megkérdezem a vendégeket, milyen színt szeretnének, imádják velem együtt!