Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie) használ. A honlapunk használatával Ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.

Menü

Nem tudok kesztyűben dolgozni - tévhitek a kesztyű viselésével kapcsolatban

Nitril kesztyű, gumikesztyű tévhitek - Vigyázz Kéz Kesztyű

Sokszor hallom még sajnos ma is, hogy nem tudnak az emberek kesztyűben „élni”. Nem véletlenül használtam ezt a kifejezést, hiszen nagyon sok embernek a munkájából adódóan az élete múlik-múlhat a kesztyű viselésén, vagy nem viselésén…

Annak ellenére, hogy már minden csatornán azt halljuk, hogy mindenhol körül vesznek minket a bacik és vírusok, és potenciális fertőző forrásoknak vagyunk kitéve, még mindig látunk olyan fodrászt, pedikűröst vagy műkörmöst, aki nem használ kesztyűt. Természetesen számos más olyan terület is van, ahol az emberi bőr közvetlenül káros hatásoknak, vagy vegyi anyagoknak van kitéve, de a szépségiparban dolgozók a legérintettebbek ebben a kérdésben az egészségügyi dolgozók után.

 

Most nézzük meg a tipikus válaszokat, hogy mire is hivatkozunk, amikor elutasítjuk a kesztyűk használatát.

  1. „Nem engem, hanem a vendégemet zavarja…”

Egyáltalán mi zavarja benne? Talán azt gondolja a vendég, hogy az ő egészségi állapotával van probléma? Esetleg őt nézi a szakember egy potenciális fertőző forrásnak?

Lássuk be, akár még ez is lehetne időnként… De itt egyáltalán nem erről van szó! Sőt, pont az ellenkezőjéről… Ma már egyre inkább azokat a szépségipari szakembereket keresik fel előszeretettel, akik igenis teljes védőfelszerelésben várják a vendégüket.

Szerencsére abban a világban élünk, ahol már van lehetőségünk nitril kesztyű használatára, ami sokkal fejlettebb és biztonságosabb megoldás, mint a latex kesztyű. A szakember 100%-os allergénmentes kesztyűben tud dolgozni. A vendéget sem éri semmilyen negatív élmény a kesztyű használatából, hiszen egy rendkívül vékony anyagról beszélünk, aminek ráadásul egy mikro érdesített felülete van, vagyis pont olyan érzés, mint amikor a bőr egy másik bőrfelülettel találkozik.

 

  1. „Kényelmetlen a viselése, és a gumiszag kibírhatatlan…”

Mitől lesz kényelmetlen a viselése? Attól, hogy túl nagyméretű a kesztyű? Vagy attól, hogy beleizzad hamar a kéz?

Ezek bizony tényleg kényelmetlenséget okozhatnak. A nitril kesztyű esetében nagyon fontos, hogy soha ne vegyünk fel nagyobb kesztyűt, mint amire szükség van. Ez biztosítja a kényelmet, és azt az érzést, amit rövid időn belül érezhetünk, ha megfelelő méretű kesztyűt használunk. A kellemetlen érzést felváltja egy nagyon kellemes, selymes tapintás és élmény, amit hamar meg lehet szokni.

A nitril kesztyű másik nagy előnye, hogy sokkal nehezebb” beleizzadni”, mint a latex kesztyűbe a speciális anyagösszetételnek köszönhetően. Ha esetleg mégis előfordul, akkor sem kell azzal szembesülnöd a kesztyű levétele után, hogy a púder belekötött a bőrödbe.

 

  1. „Minek hordanék kesztyűt, nem műtök, és nem csinálok komolyabb beavatkozásokat…”

A kérdés az, hogy ki mit nevez komoly beavatkozásnak… Ha belegondolunk abba, hogy akár egy pedikűrös, vagy egy tetováló-sminktetováló vagy akár egy manikűrös milyen testfelületeken dolgozik és milyen bőrhibákkal vagy betegségekkel találkozhat össze, már nem is annyira tűnik veszélytelennek egy-egy kezelés. Gondoljunk bele, hogy nemcsak az a lényeg, hogy saját magunkat óvjuk, hanem hogy a vendéget is kíméljük meg az esetleges tovább- vagy felül fertőzéstől.

 

  1. „Tudom, hogy kellene kesztyűt hordani, de nagyon drága, nem tudom kigazdálkodni…”

Akármilyen furcsa is, ez már egy fokkal jobb helyzet, mint az előzőek. Hiszen nem azzal van a gond, hogy nem akar valaki kesztyűt és egyéb védőfelszerelést használni, hanem sajnos nem tudja kifizetni.

A megoldás itt is a szakember kezében van. Elmondhatjuk nyugodt szívvel, hogy ma már a vendégek számára is egyre fontosabb, hogy biztonságos körülmények között tudjanak szépítkezni. Igenis áldoznak azért, hogy azt lássák, hogy a fertőzések elkerülése nemcsak nekik fontos, hanem a szépségipari szakembereknek is. Visszajelzésekből tudjuk, hogy inkább hajlandóak magasabb árat fizetni egy-egy kezelésért, vagy szépészeti beavatkozásért, cserébe azt akarják látni és érezni, hogy maximális biztonságban vannak. Minden óvintézkedés az ő egészségük védelmét is szolgálja.

 

Túlzások nélkül mondhatjuk, hogy egyre tudatosabbak az emberek, amikor az egészségükről, a betegségek elkerüléséről van szó. Nagy részük már tisztában van vele, hogy nem elegendő egy kézmosás vagy a nap elején és végén egy gyors fertőtlenítés ahhoz, hogy valóságos lépéseket tegyünk akár a vegyi anyagok ártó hatása ellen, vagy egy totális fertőzőforrás semlegesítésére.

És még nem is beszéltünk az esztétikai szempontokról. 15 féle színben vannak nitril kesztyűink. Több, mint 20 féle színben vannak maszkjaink. Egyre több termékünk van, ahol a professzionális minőség mellett már az egyéni színösszeállításokat is figyelembe tudjuk venni annak megfelelően, hogy az adott szalonban például melyek a preferált színek.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír

Keresés