Adatkezelési tájékoztató

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhetsz. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.

Gumikesztyű, védőkesztyű férfiaknak

Gumikesztyű férfiaknak - Vigyázz Kéz Kesztyű

 

A férfiaknak éppen úgy, mint a nőknek, szükségük van a kezük védelmére. Számos olyan munkakör van, amely higiéniai, toxikológiai vagy más szempontból igényli a védőkesztyűk használatát. Azonban nem mindegy, hogy egy gumikesztyű milyen minőségű! 

 

Ha könnyen szakad, irritációt, allergiát okoz, nem véd megfelelően, akkor akár több baj is származhat a viseléséből, mintha eleve fel sem vettük volna. De akkor melyik a jó gumikesztyű férfiaknak?

Milyen munkakörökben érdemes egy férfinak gumikesztyűt, védőkesztyűt viselnie?

 

Amikor valaki például az egészségügyben, vegyszerek, élelmiszerek közelében dolgozik, elengedhetetlen és megszokott a gumikesztyű használata. Emmelett a szépségipar is megköveteli a gumikesztyűt, hiszen egy tetováló szalonban, egy fodrászatban is rengeteg a vegyszer, illetve az előbbi esetben a fertőzésveszély is.

 

Azonban ez ugyanígy igaz például az autószerelők esetében is, hiszen ők nagyon híresek az olajos, benzines kezükről. Ez pedig nemcsak esztétikai szempontból problémás, hanem azért is, mert az évek alatt a bőrön keresztül bizony rengeteg méreganyag kerül a testbe. Bár ennek rövidtávú hatása nem feltétlenül van - éppen ezért sokan nem is foglalkoznak vele -, hosszú távon biztosan nem előnyös.

 

Miért ne legyen gumiból a “gumikesztyű”?

 

Gumikesztyű férfiaknak - tetováló - Vigyázz Kéz KesztyűBár maga a fenti cím önmagában elég ellentmondásosnak tűnik, hamar beláthatod, hogy van benne igazság. Az emberek ugyanis azokat a védőkesztyűket, amelyek nem latexből (gumiból) készülnek, nem feltétlenül különítik el az allergén- és szakadásmentes kesztyűktől. Azonban, bár hasonlítanak egymásra, mégsem ugyanaz a kettő.

 

Érdemes tudnod, hogy a latex egy rendkívül allergén anyag. Bár jelenleg nem feltétlenül vagy rá allergiás, ha gyakran érintkezik vele a bőröd, nem jelenti azt, hogy idővel nem lesz az ellenséged. Ráadásul a latex kesztyűk gyakran irritáló bevonattal vannak ellátva. Sőt, még könnyen is szakadnak, ami - lássuk be - összességében nem sok jóval kecsegtet.

 

Ezzel szemben a nitril védőkesztyűk egy olyan szintetikus anyagból készülnek, amelyek teljesen allergénmentesek, könnyen fel- le húzhatók, jól illeszkednek a kézhez, és ami nagyon fontos: nem szakadnak

 

Bár elsőre drágábbnak tűnnek, ha kiszámolod, hogy mennyi idővel tovább tudod viselni, máris rájössz, hogy nem is olyan drága. Ráadásul nincs benne semmi egészségügyi kockázat, hiszen nem tudsz rá allergiás lenni még öregkorodra sem.

 

Tehát, bár a nitril kesztyűt is sokan gumikesztyűnek hívják, egyáltalán nem azonos a hagyományos gumikesztyűvel!

 

Milyen nitril kesztyűk léteznek férfiaknak?

 

A nitril kesztyűk hatalmas előnye a minőség mellett, hogy rengeteg színben és méretben kaphatók, így az XL-es méretig mindenki megtalálja a magának megfelelőt. Legyen szó például fekete, kék, zöld, menta, szürke, citromsárga vagy narancssárga színről, kedved szerint válogathatsz