Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie) használ. A honlapunk használatával Ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.

Menü

CalluxPro kezelés és a kesztyű, avagy Miért tartja fontosnak a CalluxPro a kesztyű használatát pedikűr kezeléseknél?

CallucPro nitril kesztyű - Vigyázz Kéz Kesztyű

. A Callux kezelést minden esetben kesztyűben ajánlott végezni,  a cikkből megtudhatjátok, hogy miért...

 

CalluxPro egy Lengyel professzionális láb peeling termékcsalád, aminek fő alappillére a gyümölcssavakat tartalmazó gél, amivel mélyhámlasztás során érhetjük el a sima,puha, selymes lábakat. A Callux kezelést minden esetben kesztyűben ajánlott végezni, hiszen ha napi szinten használjuk vendégeinknél, akkor az olyan mintha saját kezünkön végeznénk folyamatos hámlasztást, ami ugye nem ajánlott. Itt el is érkeztünk a kesztyű kérdésig!Számomra alapvető és megkérdőjelezhetetlen, hogy egy pedikűrös mindig-minden körülmény között kizárólag csakis kesztyűben dolgozik. Sajnos, sokszor szembesülök azzal, hogy ez valójában nem így van. A kérdésemre, hogy miért nem (??!!), különböző, számomra érthetetlen okot szoktak felsorolni:   kényelmetlen, nem érzem benne az eszközt, ráncosodik a kezemen, fontos az érintés…

Nézzük csak sorban:

  • „kényelmetlen, nem érzem az eszközt...”-  Ezeknek a mondatoknak legtöbbször az áll a hátterében, hogy nem megfelelő méretű és minőségű kesztyűt választanak a szakemberek.
  •  Hozzáállás a kesztyűkhöz legtöbbször sajnos a következő: olcsó legyen (hiszen sok kell(ene)belőle),
  • vékony legyen (mert abban jobban érzem az eszközt),
  • hogy púderes vagy sem, allergiamentes vagy sem, latex vagy nitril, ezek már szinte a „nem is lényeges, nekem mindegy” kategóriába tartoznak.

Itt kezdődik az alapvető hiba és persze ott, hogy sok pedikűrös oktatáson, képzésen sem kötelező a kesztyű használata. A kesztyűt, ugyan úgy, mint egy ruhát, próbálni kell.  Minden gyártónál más a méret, más az anyag, más a minőség. Meg kell találni számunkra a legjobbat.

Higiéniai szempontból elengedhetetlen a kesztyű használata, hiszen ezzel magunkat és a vendégeinket védjük, úgy mint a fertőtlenítéssel vagy az egyszer használatos termékekkel. Fontos az érintés valóban, de nem a problémás lábnál és nem is a gombás körömnél.  Pedikűr kezelés végén a krémezésnél, masszírozásnál, igen, valóban fontos az érintés, de csak ott és akkor.

Addig viszont dolgozzunk kesztyűben! A Callux csapata azért tette le voksát a Vigyázz, Kéz, Kesztyű mellett, mert megbízható minőséget kapunk csodás színekkel fűszerezve, mindezt természetesen allergiamentesen.

Forrás: Sopf Veronika - CalluxPro

Több információ a CalluxPro termékekről: http://www.callux.hu/

Tartalomhoz tartozó címkék: hír

Keresés