Adatkezelési tájékoztató

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhetsz. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.

A szálló por a műkörmösök ellensége

2024. 04. 03. 00:00:00

Szálló por - Vigyázz Kéz Kesztyű

A műköröm manapság a jó megjelenés, az ápoltság eszköze. Azonban egy műkörmös folyamatosan a szálló por veszélyeinek van kitéve. Hogyan védekezhetsz ellene?

Szálló por a műkörmösöknél

A műkörmösöknél a reszelés és csiszológéppel való alapos csiszolás a profi munka elengedhetetlen része. Legyen szó a forma kiigazításáról, polírozásról, műköröm eltávolításról, minden esetben fontos lépés a csiszolás. Azonban ez szálló porral jár.

Miért probléma a szálló por?

Bár a munka hevében nem is biztos, hogy felméred, mennyi szálló porral találkozol, ez akkor is így van. Sőt, ez a szálló por tartalmazhat akár vegyszereket és fertőző anyagokat is. Bármit teszel, a munkafolyamat része, tehát ezt nem tudod elkerülni. A káros hatásait viszont meg lehet előzni.

A legnagyobb probléma nem is azzal van, hogy szálló por van a levegőben, hanem azzal, hogy te ezt a napod jelentős részében folyamatosan beszívod. Nem nehéz belátni, hogy ekkora mennyiségű szálló por esetén bizony az könnyen lerakódik a tüdőben.

Eleinte előfordulhat, hogy csak köhögsz miatta, de ha ez folyamatosan megtörténik, akkor nemcsak számodra, hanem a vendéged oldaláról is rendkívül zavaró lehet. Hosszú távon pedig semmiképpen nem egészséges, hiszen egy tüdőt károsító, ott lerakódó, akár káros anyagokkal telített szennyeződésről van szó.

Elég a szellőztetés a szálló por ellen?

Természetesen ilyenkor - főleg jó idő esetén - a legegyszerűbb arra gondolni, hogy kinyitod az ablakot. Azonban el kell, hogy keserítselek, ez nem lesz elég. Ha pedig még ventillátort vagy légkondit is használsz, akkor feltehetően az ablakod is csukott állapotban van, így a zárt térben biztosan csak még jobban felkeveredik a szálló por.

Hogyan védekezz a szálló por ellen?

Szálló por ellen a legegyszerűbb megoldás, ha jó minőségű szájmaszkot használsz. Egy, az orrodat és szádat megfelelően eltakaró, három rétegű orvosi maszk képes kiszűrni a porszemcséket és - ha jó minőségű - levegőt is kényelmesen kapsz benne, nem fulladsz bele.

 

Tudjuk, hogy a koronavírus járvány következtében az embereket a szájmaszk viselés gondolatától is kirázza a hideg, de attól még a védekezés fontos. Sőt, ha belegondolsz, ma már egy kisebb köhögés esetén is furán néznek rád és kerülnek téged. Tehát szájmaszk ellenérvek ide vagy oda, a vendéged szemében is sokat jelent, hogy az ő egészségét is óvod. Erre most sokkal jobban odafigyelnek az emberek. 

 

Az pedig, hogy önmagadért is teszel, példamutató. Nem beszélve arról, hogy a fertőzésektől is véd a szájmaszk, tehát kisebb eséllyel kapsz el bármit a szalonodban. Így kevesebb lesz a betegség miatt kiesett idő, illetve a vendégeid sem fognak rossz szájízzel, a fertőzéstől való félelemmel távozni azért, mert folyó orral és fájó torokkal dolgoztál. A szájmaszk bizalmat kelt a vendégekben.

 

Lehet, hogy most még nem érzékeled, de hosszú távon, az évek, évtizedek alatt feltehetően meg fogod érezni a szálló por negatív hatásait. Tedd félre az ellenérzéseid, és védekezz valós védelmet nyújtó szájmaszkkal a szálló por ellen! Az pedig egy extra bónusz, hogy a nálunk kapható szájmaszkokat egyéniségedhez szabva választhatod ki, ugyanis rengeteg szín és minta közül válogathatsz.