Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie) használ. A honlapunk használatával Ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.

Menü

Miért ajánlott a pedikűrösöknek a nylonkötény és védőszemüveg használata?

Miért ajánlott a pedikűrösöknek a nylonkötény és védőszemüveg használata?

                                       Kötény, védőszemúveg - Vigyázz Kéz Kesztyű

 

 

A pedikűrösök munkájuk során olyan termékeket, eszközöket használnak, melyek tartalmazhatnak az egészségre veszélyes összetevőket vagy éppen a csiszolás által kelettkezett por is igen veszélyes lehet a pedikűrös egészségére. Ezek a keletkezett porok vagy a vegyi anyagok különböző módon juthatnak be a szervezetbe, mint például közvetlen belélegezheti őket a szakember, bőrre vagy szembe kerülhet, viszont egy tudatos "szaki" ezeket, a megfelelő védőeszközök használatával könnyen kivédheti.

A szem védelme

Nem véletlenül él a mondás nálunk, hogy "vigyázz rá, mint a szemed fényére". Szemünk az egyik legérzékenyebb pontja testünknek és bizony a védelme elengedhetetlen. A szalonban könnyen szállhat a por, felcsaphat a fertőtlenítőszer vagy akár egy körömlakk bármi, aminek szembe kerülése igen veszélyes, de az olyan esetek ellen is véd, ahol "csak" irritáció léphetne fel. Szemünk tökéletes védőeszköze lehet egy megfelelően kiválasztott, bevizsgált védőszemüveg.

Védő ruházat

Fontos védelmi szempont egy védőruha használata is. Bármikor előfordulhat olyan, hogy egy fertőtlenítőszer kiborul, esetleg meglöttyintjük és a ruhánkra is kerülne belőle, de nem fog, hisz használunk nylon kötényt. Használata azért is lényeges még, mert a különböző fertőzések elkerülésében is igen nagy szerepe van. Egyrészt a vendég a ruháján is nagyon sok kórokozót be tud vinni a szalonba, másrészt, a kezelendő láb esetén szintén sok fertőző forrás lehetséges. Ha a vendég lába/körme esetleg gombás, szintén kiemelt fontosságú a megfelelő izolálás. Ráadásul a munka folyamatosan vizes közegben végződik, így elkerülhető a ruha átázása is.

A kéz védelme

A pedikűrösöknek (persze nem csak nekik) kifejezetten fontos a kéz védelme a munka során. Kézmosás szappanos vízzel, védő kesztyű viselése, sebek eltakarása, mind-mind fontos lépése a védekezésnek. 

Kézmosás: Pedikűrösöknek minden esetben fontos, a folyamatos kézmosás, fertőtlenítés és kesztyű használata.

Kesztyűk: A védőkesztyűknek két fajtája létezik:

  • Nitril védőkesztyűk: Minden egyes kezelésnél használni kell. Ezek a kesztyűk anti-allergének, strapabíróak és púdermentesek. Viselésük kényelmes és többféle színben is kaphatóak, így akár saját egyéniségűnket is bele vihetjük a fertőzések elleni védelembe.
  • Latex kesztyűk: nem túlzottan ajánlott. Bár olcsó, viszont nagyon allergén és sokaknál bőrirritációt okozhat és nem minden vegyszer ellen jelent védelmet. Sokkal biztosabb megoldás, a Nitril kesztyű használata. Ha többet szeretnél meg tudni a nitril kesztyűkről kattints IDE.

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: hír

Keresés