Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie) használ. A honlapunk használatával Ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.

Menü

Kis kedvenceink fő védnökei a kutyakozmetikusok!

    

Egy számunkra teljesen új terület/szakma talált ránk!

Örömmel vesszük, hogy egyre több érdeklődőnk van a kutyakozmetikus szakmából. Az ebben a szakmában dolgozók is folyamatosan csatlakoznak azok táborához, akik ugyanolyan fontosnak tartják a saját védelmüket, mint a házi kedvencek védelmét a felül-és átfertőződések elkerülése érdekében. A kutyakozmetikusok visszajelzéseiből tudjuk, hogy sajnos sok esetben nemcsak egy egyszerű nyírásról és fürdetésről/bűzmirigy kiürítéséről van szó, vagy az élősködők eltávolításáról, hanem gyakran találkoznak különböző bőrbetegségekkel, nyílt, váladékozó sebekkel és egyéb fertőző betegségekkel és sérülésekkel. Ezek a kezelések sokszor hosszadalmas folyamatok, folyamatos odafigyelést és ellátást igényelnek. Sőt, az utóbbi időben egyre nagyobb teret kap a fogkő elleni megelőző kezelés is, melyet szintén csak megfelelő védőfelszereléssel és eszközökkel lehet biztonságosan megtenni.

A gazdik is nagyra értékelik, ha látják az igényes bánásmódot kedvenceik ápolásánál. És ugye ez is nagyon fontos?! Az internet lehetőséget ad arra, hogy kitekintsünk a világba, profi európai, amerikai szalonok munkájába tekintsünk be! Ma már nem elég profinak lenni, annak is kell látszani!

Mit tudunk tenni annak érdekében, hogy ez a szakma is biztonságosan tudjon dolgozni?

Egyszerhasználatos kesztyűink segítségével tökéletes védelmet tudunk nyújtani a kutyakozmetikusoknak és kedvenceinknek is. A szakemberek ma már elengedhetetlennek tartják a kesztyűk mellett további védőfelszerelések használatát. Ráadásul nemcsak azért használják, mert igyekeznek elkerülni minden fertőző veszélyforrást, hanem nagyon szeretnek a színes kesztyűk mellett a szintén színes maszkokban, nylon kötényekben és védő szemüvegben dolgozni.    

 A kesztyűk mellett a fertőtlenítőszereknek van igen nagy jelentősége. Bőrbarát, gazdaságos, felület és kézfertőtlenítőink gyors behatási idővel rendelkeznek, baktérium, és vírusölő hatásúak. Tudjuk, hogy egy kutyakozmetika esetében is szigorú szabályoknak kell megfelelni, betartani a munka- és személyhigiéniai előírásokat, ezért elengedhetetlen a megfelelő védőeszközök és fertőtlenítőszerek használata. Egy kutyakozmetika esetében naponta többször is szükség van a takarításra, de a takarítás nem egyenlő a fertőtlenítéssel. A fertőtlenítésnek is megvannak a szigorú szabályai, amelyeket ha nem tartunk be, számolnunk kell az esetleges tartós egészségkárosodással.

Ezeket azonban könnyedén el tudjuk kerülni, ha betartjuk az előírásokat, és odafigyelünk a részletekre. 

Védőkesztyűinkről és a fertőtlenítőszerekről bővebben.

    

 

 

Keresés