Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket (cookie) használ. A honlapunk használatával Ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.

Menü

Infó a szépségszakmának

Helyek, helyzetek, ahol elengedhetetlen a védőkesztyű, maszk használata!

 
  • hajfestésnél akadálytalanul jut a bőrödbe a sok kemikália, vegyi anyagok, festékek

sminktetoválásnál, illetve bármilyen tetoválásnál felsérti a felső hámréteget, a bőr vérzik, bármilyen fertőzés veszélye fenn áll, mindkét fél részéről, elengedhetetlen a védőkesztyű használata!

  • mezoterápiás kezelésnél ugyanígy, hiszen itt is tűvel dolgozunk
  • pedikűrös kezeléseknél, csiszolás, reszelés esetén a maszk és  a kesztyű együttes használata elengedhetetlen,
  • hogy csak a legérzékenyebbeket vegyük elő!
  • Kutatások szerint a Fodrászat az egyik legveszélyesebb szakma, mármint, ha nem tartunk be bizonyos elővigyázatossági lépéseket!  


    A hajfesték bőrirritációt és allergiás reakciót okozhat, például bőrpírt, viszketést vagy ekcémás elváltozást.  A modern készítmények akár több mint 5000-féle kémiai anyagot is tartalmazhatnak, azt azonban biztosan nem sikerült megállapítani, hogy van-e köztük olyan, ami rákot okoz. Több tanulmány és kísérlet is folyik a témában, az eredmények azonban ellentmondóak. Jobb félni, mint megijedni, tehát viselj mindig védőkesztyűt!

A bőrgyógyászok szerint, az egyik legveszélyesebb szakma a fodrászoké, ami a kémiai irritációt illeti...

Lehet, hogy sok éve dolgozol és eddig semmiféle problémát nem okoztak a samponok, festékek.A statisztikák szerint  minden 5. fodrász találkozott már azzal a jelenséggel, hogy kezének bőre érzékeny, gyorsan kiszárad, kipirosodik, vagy akár súlyosabb tünetek is jelentkeznek.Pedig ez  könnyedén megelőzhető lenne! Bőrünk nem tolerál végtelenségig!

Ha szeretnél  jobban vigyázni a kezedre: milyen kesztyűt válasszak?

Klikk ide: Védőkesztyűk 

Hogyan válassz fertőtlenítőt a szalonodba?

HIGIÉNIA a mindennapokban!

Segítünk, hogy el tudd dönteni, mit is használj a szalonodban!
➽gyorsan hasson
➽hatékony
➽és megbízható legyen
➽mindezt elérhető áron tegye!
 
baktericid termékek, ahogy már a név is sugallja, baktériumölő hatásúak. Mivel a baktériumok folyamatosan körülvesznek minket, akár az utcán, tömegközlekedéskor vagy piszkos tárgyak megérintését követően, így jó, ha van a közelünkben olyan kézfertőtlenítő, mely segít a baktériumok elleni küzdelemben.
 
fungicid tulajdonságú szerek nemcsak gátolják a gombák fejlődését, de teljesen el is pusztítják őket.
Ha azt látja egy címkén, hogy a fertőtlenítő virucid, akkor egy olyan vírusölő hatású szerrel van dolga, amely a vírusok génszerkezetét kémiailag megváltoztató hatóanyagot tartalmaz. Miért jó ez? Mert így a vírusok elvesztik virulens, vagyis fertőzőképes, mérgező hatásukat.
 

 

 

Még mindig nem használod?

Bármilyen hajfestéket vásárolunk a boltokban, abban biztos lehetsz, hogy védőkesztyű van benne. Az emberek fel lennénk háborodva, ha nem találnák a kellékek között.
 
Milyen természetes a hétköznap emberének, hogy ha arra vetemedik, hogy saját magának fesse be a haját, akkor védeni kell a kezét. Azt azonban kevesen tudják, hogy nem csak a színektől kell, hogy védjük (be ne fogja bőrünket a festékanyag), hanem a benne lévő kémiai anyagoktól.
 
És Ti fodrászok nem havonta, kéthavonta fogtok ecsetet a kezetekbe, hanem naponta akár többször is.

A vendég ruháját is megvéditek, miért ne tennétek ezt magatokkal is?

 

 

 

Keresés